Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen hariçya harbi açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

Sav konusu gönül kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Nitekim yangınlardan korunmak yürekin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kabilinden ivedili durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. çoğu kez maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 yangın kapısı mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık midein yeğleme edilir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları nizamlı olarak gestaltlmalıdır. Bapnın girintisiz çıkıntısız çallıkışmasını Yangın Kapısı yağdırmak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım strüktürlmalıdır.

Doğru yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye müspet raporunun tuzakınması midein en önemli adımdır.

Yangın merdiveni kapıları ekseriya alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedi durumlarda kolayca açılabilecek şekilde tasarlanır.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada bedel farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, uygun fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın yangın kapısı kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.

Report this wiki page